EEN FAMILIEBEDRIJF, MEER DAN 40 JAAR FABRIKANT VAN PREFABBETON VOOR DE AGRARISCHE, INDUSTRIE- EN GROENSECTOR.

Beton Dobbelaere Tielt

Dé pionier in prefabbeton zowel in de landbouw, de industrie en als in de groensector. 

Missie

Het is onze missie als betonfabrikant om met alle klanten,

aan de hand van ons gamma prefabbeton,

een uitgesproken samenwerkingsverband te creëren en te handhaven.

Dit verband heeft als “fundering” een correcte verstandhouding met wederzijds respect,

nakomen van afspraken en optimaliseren van het eindresultaat.

"We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen" 


Visie:  een succesvolle productie-onderneming steunt op kwaliteit en service die zich vertaalt door:

EEN UITGESPROKEN PERSOONLIJKE BENADERING MET DIEPGAANDE KENNIS

EEN BEDRIJF OPBOUWEN MET ALLE KNOWHOW IN HUIS

EEN CONSTANTE, HOOGSTAANDE PRODUCTKWALITEIT EN DEGELIJKHEID AANBIEDEN

EEN KLANTGERICHTE FILOSOFIE MET HET OOG OP KLANTTEVREDENHEID EN CORRECTE AFSPRAKEN HANDHAVEN 

EEN GOEDE SERVICE AANBIEDEN TIJDENS DE UITVOERING MET EIGEN PLAATSINGSDIENST

Meer info 


Onze waarden:  Kwaliteit - Service - Flexibiliteit - Integriteit - Groei - Passie - Beste prijs/kwaliteitsverhouding

 

En nog een beetje geschiedenis 

In 1974 richten Roger Dobbelaere en zijn echtgenote Cecile Bonte de BVBA R. Dobbelaere-Bonte op en vestigen zich aan de Industriezone Noord te Tielt.

Op dat moment spelen zij in op de grote vraag uit de markt naar prefab beton voor varkensstallen. Er wordt gestart met handmallen en 5 werknemers.

Eind jaren zeventig klinkt de vraag naar zwaardere uitvoeringen van prefab stukken in de rundvee- en aardappelwereld steeds luider. Als één van de modernste betonfabrikanten van prefabbeton voor de landbouw, reageren Roger en Cecile gevat en investeren in een eerste productiemachine van Nederlandse makelij. Op deze manier kan de firma zich verder toeleggen op hoogwaardige producten met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Daar waar de actieradius van de firma in de jaren zeventig beperkt blijft tot Vlaanderen, wordt deze in de jaren tachtig uitgebreid naar gans België door de explosieve groei van de varkensbedrijven.

Ondertussen worden nieuwe toepassingen voor roostervloeren uitgetest, onder meer voor het ventileren van aardappelbewaarplaatsen. Zo beweegt de inmiddels tot NV Beton R. Dobbelaere-Bonte omgedoopte firma zich voor het eerst ook in het industriële marktsegment.

Halverwege de jaren 80 groeit het personeelsbestand van Beton Dobbelaere Tielt tot 14 medewerkers. Vanaf 1985 neemt Danny Dobbelaere de commerciële en publicitaire taken over, Roger Dobbelaere  legt zich naast de planning en controle van de betonproducten meer toe op de algemene leiding van het bedrijf. Zijn echtgenote, Cecile Bonte, staat aan het hoofd van de administratie en boekhouding. De onderneming blijft jaren met de nodige knowhow investeren in nieuwe gebouwen en geautomatiseerde machines, er worden nieuwe mallen vervaardigd en de omzet stijgt gestadig met geleidelijke groei van het BDT-team. Heden ten dage bestaat het ganse team uit 25 medewerkers en 5 bedienden met Danny Dobbelaere als gedelegeerd bestuurder.

De professionele productieprocessen en de kwaliteit van de producten bij Beton Dobbelaere krijgen behalve bij de Belgische sleutel-op-de-deurbouwers weerklank tot ver buiten de landsgrenzen zoals Frankrijk, Nederland, Denemarken, Zwitserland en Luxemburg.

Tot vandaag wordt er geïnvesteerd in geautomatiseerde productielijnen en de uitbreiding van het bedrijfsterrein tot 5 ha. Naast de investeringen op niveau van ammoniakreductie en mestverwerkingsregeling voor de varkens, produceert Beton Dobbelaere evenzeer voor het rundveesegment, de groensector en de algemene industrie.

Naast productie van prefabbeton importeert Beton Dobbelaere ook  MIK kunststofroosters, ACO-ramen en  polyesterbetonproducten en Bioret koematrassen.

Vacature plaatsers (M/V)

Meer info

Wenst U meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Contacteer ons

Nieuwe ventilatierooster - FlexiFlor

bewaren van teeltproducten - flexibiliteit in één product

Meer info

Opendeurdagen & beurzen

Meer info

Verwerkingsvoorschriften roosters

Verwerkingsvoorschriften roosters