EEN FAMILIEBEDRIJF, MEER DAN 40 JAAR FABRIKANT VAN PREFABBETON VOOR DE AGRARISCHE, INDUSTRIE- EN GROENSECTOR.

VHB

Missie

Het is onze missie als betonfabrikant om met alle klanten,

aan de hand van ons gamma prefabbeton,

een uitgesproken samenwerkingsverband te creëren en te handhaven.

Dit verband heeft als “fundering” een correcte verstandhouding met wederzijds respect,

nakomen van afspraken en optimaliseren van het eindresultaat.

"We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen" 

Visie

Het is onze visie dat een succesvolle productie-onderneming steunt op kwaliteit en service die zich vertaalt door:

 • EEN UITGESPROKEN PERSOONLIJKE BENADERING MET DIEPGAANDE KENNIS

Doorheen de jaren bouwde Beton Dobbelaere Tielt langdurige relaties uit met de landbouwers en de sleutel-op-de-deurbouwfirma’s.

"De uitgesproken persoonlijke benadering van het ganse team op basis van wederzijds respect, is een belangrijke pijler van het succes van onze onderneming"

De huidige CEO Danny Dobbelaere doorliep alle stappen van het productieproces op de werkvloer. De werking van de onderneming heeft dan ook geen geheimen meer voor hem.

“Deze ingesteldheid en praktijkervaring bewijst uitstekende diensten bij het begeleiden van klanten om hun project vlekkeloos te laten verlopen.”

 • EEN BEDRIJF OPBOUWEN MET ALLE KNOWHOW IN HUIS

Beton Dobbelaere Tielt heeft alle ontwikkelingen van de laatste decennia binnen de varkens- en rundveewereld van op de eerste rij meegemaakt.

De onderneming is meegegroeid met de markt en bouwde zo een unieke expertise op. Tegelijk houdt Beton Dobbelaere Tielt een vinger aan de pols van de normeringen en de technische evoluties.

“Aan de hand van vakbeurzen, studiedagen en het volgen van bijscholingen in de betonsector, wordt de knowhow regelmatig aangescherpt.”

 • EEN CONSTANTE, HOOGSTAANDE PRODUCTKWALITEIT EN DEGELIJKHEID AANBIEDEN

Beton Dobbelaere Tielt beschikt over vijf sterk geautomatiseerde productielijnen voor de fabricatie van direct ontkiste betonstukken met aardvochtig beton, zoals ondersteuningsbalken en pilaren, roostervloeren en vloerplaten, scheidingswanden en andere. De meest recente productielijn dateert van november 2007. 

Daarnaast werd er ook geïnvesteerd in een aparte productielijn voor natgietbeton, in het bijzonder voor silopanelen. Bij deze methode droogt het beton gedurende een korte termijn in zeer maatvaste mallen, gemanipuleerd door twee computergestuurde kranen.

De productie- en opslagruimte van 5 ha is bijzonder doordacht ingericht met het oog op een maximale efficiëntie: van de ontvangst van de grondstoffen en het wapeningsstaal tot het stockeren en transporteren van de afgewerkte producten, verloopt alles volgens een uitgekiende organisatie. Snel en correct.

“Deze moderne productievoorzieningen garanderen een constante en hoogstaande productkwaliteit, degelijkheid en verbetering.

 • EEN KLANTGERICHTE FILOSOFIE MET HET OOG OP KLANTTEVREDEHEID EN CORRECTE AFSPRAKEN HANDHAVEN 

Alles begint met een persoonlijk gesprek. Het verkoopteam van Beton Dobbelaere Tielt gaat ter plaatse de situatie inschatten. Ze analyseren de concrete behoeften en toetsen deze aan de technische mogelijkheden. 

Het betrouwbaar verkoopteam reikt de klant alle mogelijke informatie aan en adviseert vanuit de jarenlange praktijkervaring van Beton Dobbelaere Tielt.

De besluiten van het eerste overleg worden uitgewerkt via computerontwerpen en opnieuw voorgelegd aan de klant, met toelichtingen bij alle technische details en de kostprijs

Pas wanneer alle partijen het volledig eens zijn, wordt de definitieve orderbevestiging opgemaakt en getekend. Op dat moment kan de planning en de productie starten.

“Met een goed gestructureerd samenwerkingsverband worden er vele onaangenaamheden vermeden.”

 • EEN GOEDE SERVICE AANBIEDEN TIJDENS DE UITVOERING MET EIGEN PLAATSINGSDIENST

Binnen dit vakgebied gaat men om met zware en grote prefabstukken, die evenwel heel nauwkeurig moeten geplaatst worden. Duidelijk werk voor vaklui.

Vanuit haar klantgerichte filosofie profileert Beton Dobbelaere Tielt zich niet louter als fabrikant, maar verzorgt de firma ook voor een stuk de plaatsing van de geleverde betonmaterialen voor varkens- en rundveestallen en voor sleufsilo's, meestal in samenwerking met de klant.

Naast de plaatsing van de betonproducten tijdens de uitvoering van het project, biedt Beton Dobbelaere Tielt ook een service aan met een maximum aan advies om het project tot een goed einde te brengen.

"We staan altijd open voor suggesties want hierdoor zien we de kwaliteit op elk domein nog verbeteren." 

Onze waarden: 

 • Kwaliteit
 • Service
 • Flexibiliteit
 • Integriteit
 • Groei
 • Passie
 • Beste prijs/kwaliteitsverhouding

 

In 1974 richten Roger Dobbelaere en zijn echtgenote Cecile Bonte de BVBA R. Dobbelaere-Bonte op en vestigen zich aan de Industriezone Noord te Tielt.

Op dat moment spelen zij in op de grote vraag uit de markt naar prefab beton voor varkensstallen. Er wordt gestart met handmallen en 5 werknemers.

Eind jaren zeventig klinkt de vraag naar zwaardere uitvoeringen van prefab stukken in de rundvee- en aardappelwereld steeds luider. Als één van de modernste betonfabrikanten van prefabbeton voor de landbouw, reageren Roger en Cecile gevat en investeren in een eerste productiemachine van Nederlandse makelij. Op deze manier kan de firma zich verder toeleggen op hoogwaardige producten met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Daar waar de actieradius van de firma in de jaren zeventig beperkt blijft tot Vlaanderen, wordt deze in de jaren tachtig uitgebreid naar gans België door de explosieve groei van de varkensbedrijven.

Ondertussen worden nieuwe toepassingen voor roostervloeren uitgetest, onder meer voor het ventileren van aardappelbewaarplaatsen. Zo beweegt de inmiddels tot NV Beton R. Dobbelaere-Bonte omgedoopte firma zich voor het eerst ook in het industriële marktsegment.

Halverwege de jaren 80 groeit het personeelsbestand van Beton Dobbelaere Tielt tot 14 medewerkers. Vanaf 1985 neemt Danny Dobbelaere de commerciële en publicitaire taken over, Roger Dobbelaere  legt zich naast de planning en controle van de betonproducten meer toe op de algemene leiding van het bedrijf. Zijn echtgenote, Cecile Bonte, staat aan het hoofd van de administratie en boekhouding. De onderneming blijft jaren met de nodige knowhow investeren in nieuwe gebouwen en geautomatiseerde machines, er worden nieuwe mallen vervaardigd en de omzet stijgt gestadig met geleidelijke groei van het BDT-team. 

Op 8 mei 2021 werd de firma Beton R. Dobbelaere-Bonte NV overgenomen door Van Hessche Beton uit Egem. De firma Van Hessche Beton bestaat al sinds 1965 en heeft net als BDT, de kwaliteit van de betonproducten hoog in het vaandel gedragen. Annelies, Brecht, Dries en Wouter Van Hessche staan aan het roer van de volledige groep en worden nog steeds bijgestaan door Dirk & Johan Van Hessche die respectievelijk hun steentje bijdragen in de algemene leiding van de firma.

De naam Beton Dobbelaere werd begin oktober 2021 verandert naar Van Hessche Beton Tielt NV. 

De producten en de geleverde kwaliteit blijven nog steeds dezelfde als voordien.

Overname Beton Dobbelaere Tielt

Op 8 mei 2020 werd de firma Beton Dobbelaere overgenomen door Van Hessche Beton uit Egem. 

Meer info

Vacature productie- en kwaliteitsingenieur prefabbeton (M/V)

Meer info

Wenst U meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Contacteer ons

Opendeurdagen & beurzen

Meer info

Verwerkingsvoorschriften roosters

Verwerkingsvoorschriften roosters 

Van Hessche Beton Tielt NV - Galgenveldstraat 31 - B-8700 Tielt - Tel:+32(0)51 40 09 10 - Fax:+32(0)51 40 63 17
BTW: BE 0423.168.339 -